Äntligen är det Tårtdags hos ”Rickard bakar”!
Annons:
Här är ett recept på en läcker bärkaka eller tårta med färska bär som är enkel att baka och perfekt för alla tillfällen:
Ingredienser:
- Tårtbotten:
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- Fyllning:
- 2 dl vispgrädde
- 1 burk vaniljkräm
- Färska bär (t.ex. jordgubbar, hallon, blåbär)
- Topping:
- 3 dl vispgrädde
- Färska bär för dekoration
- Florsocker
Instruktioner:
- Förbered tårtbotten:
- Värm ugnen till 175 grader C.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Sikta ner i äggsmeten och vänd försiktigt tills allt är väl blandat.
- Häll smeten i en smord och bröad rund form (ca 24 cm i diameter).
- Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna och dela sedan botten i tre delar.
- Förbered fyllningen:
- Vispa grädden till fast konsistens.
- Bred ut vaniljkräm på den första lagret tårtbotten.
- Lägg på ett lager med färska bär och täck med vispad grädde.
- Upprepa med nästa lager.
- Montera och dekorera tårtan:
- Placera det sista lagret tårtbotten på toppen.
- Täck hela tårtan med vispad grädde.
- Dekorera med färska bär och sikta över lite florsocker.
Servera och njut av din läckra tårta med färska bär!
För att komplettera receptet, ska jag nu skapa en bild av tårtan.
Här är en bild av en vacker och läcker tårta med färska bär, precis som beskrivet i receptet. Den ser inbjudande ut och skulle vara en perfekt avslutning på ett måltid eller ett festligt inslag till en speciell tillställning. Njut av att baka och servera denna delikata tårta!
Annons: