Då var det tisdag igen och älskar ni precis som jag färska bär och pannacotta så kommer här ett recept på en läcker tisdagsefterrätt: Vaniljpannacotta med färska bär.
Annons:
Detta recept ger en perfekt balans mellan den krämiga vaniljpannacottan och den friska sötman från de färska bären.
Hoppas det blir en hit på din tisdagsmiddag!
Ingredienser:
För pannacottan:
- 2 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 1/2 dl socker
- 1 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljextrakt)
- 2 gelatinblad
För bärkompotten:
- 2 dl färska bär (t.ex. jordgubbar, blåbär, hallon)
- 2 msk socker
- 1 msk färskpressad citronsaft
Till servering:
- Färska myntablad (valfritt)
Instruktioner:
- Förbered gelatinbladen:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt dem ligga där i cirka 5 minuter, eller tills de blir mjuka.
- Förbered pannacottan:
- Skrapa fröna ur vaniljstången och lägg både fröna och stången i en kastrull tillsammans med grädde, mjölk och socker.
- Värm upp blandningen på medelvärme tills det nästan börjar koka. Ta bort kastrullen från värmen.
- Krama ur vattnet från gelatinbladen och tillsätt dem i den varma blandningen. Rör om tills gelatinet helt löses upp.
- Ta bort vaniljstången och häll upp blandningen i små dessertglas eller skålar. Ställ i kylskåpet och låt stelna i minst 4 timmar eller över natten.
- Förbered bärkompotten:
- Skiva eller skär större bär i mindre bitar.
- I en kastrull, kombinera de färska bären, sockret och citronsaften. Låt det sjuda på låg värme i cirka 5-7 minuter tills bären mjuknar och sockret löses upp. Rör om då och då.
- Ta bort från värmen och låt kompotten svalna.
- Servera:
- När pannacottan har stelnat, häll en sked eller två av bärkompotten över varje portion.
- Garnera med färska myntablad om du önskar.
- Servera och njut av denna lena och smakrika efterrätt!
Detta recept ger en perfekt balans mellan den krämiga vaniljpannacottan och den friska sötman från de färska bären. Hoppas det blir en hit på din tisdagsmiddag!
Annons: